Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

NOAK

MALI 00

NOAK

NOAK (Nätverk för Officers Anställd Kvinna) startades av Mali 00 i Timbuktu, under första veckan i december. Vi har hunnit med två träffar, där vi haft ett lunchmöte samt två lunchpromenader.

Onsdagen den 10/12 hade vi vår första internationella sammankomst. Dagen till ära var den kallaste dagen hittills här nere, bara 14 grader på morgonen! Man kunde aldrig tro att man skulle få användning av sin värmejacka vid dessa breddgrader! Under dagen kom det dock upp till hela 34 grader! Till vår första sammankomst hade vi bjudit in de nigerianska sjuksköterskorna. Det var friska vindar under hela dagen och de fina sandkornen yrde runt medan vi visade runt dem på campen.

De nigerianska kvinnorna är alla anställda inom det nigerianska försvaret och arbetar på det nigerianska fältsjukhuset som är här nere. Många av dem har varit nere i snart 6 månader och hade lika många månader kvar på sin mission. De blev guidade runt vår temporära camp, där vi berättade om våra olika professioner. För tillfället har vi på den svenska campen sjuksköterskor, ingenjörer både svenska och norska samt logistiker.

 Efter rundturen hade vi tid för en pratstund med en fika. När vi skildes fick vi också en inbjudan att komma på besök till deras fältsjukhus.

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

5 kommentarer

 • Sanna 12 januari 2015 21:17

  Stolt över min mamma!

 • Anna 12 december 2014 19:59

  Härligt tjejer!!
  Ta vara på tiden den går så fort när man är iväg.
  Skickar en extra kram till Emelie

 • Maria H 12 december 2014 19:42

  Vilka kvinnor!!

 • Monica C 12 december 2014 01:51

  Girlpower!!!

 • Christina Hamren 11 december 2014 17:51

  Härligt att se ett tjejgäng.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *