På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Lite nytt från Bravo Papa

MALI 00

Hej, mycket har hänt sen sist.

Campbygget pågår för fullt. Vi på vaktstyrkan har blivit förstärka med en grupp också den från P4. Vi har nu även byggt ut våra vakttorn.

Samtalsämnena på dagarna handlar oftast om vad man ska äta för mat när man kommer hem vilket oftast är pizza. Andra samtalsämnen på plutonen är vem som hade mest tur med tärningarna under senaste Risk-omgången.

Det har även anordnats några tävlingar av oss på Bravo Papa som är även är utsedd till idrottspluton. Sist var det Ankeborgsjoggen som gick av stapeln, 6km löpning på supercampen. Nu till helgen kommer en annan tävling anordnas, Military team sport, en lagtävling med militära inslag, det sistnämnda till allas förvåning.

Annars består fortfarande dagarna av att sitta sina postpass och däremellan äta, sova och träna. Vi börjar sätta rutiner och friktionerna blir allt mindre. Trots detta går dagarna fort och de känns som vi snart kommer vara hemma igen.

Väl mött

Bravo Papa

Bravo Papa

Bravo Papa

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

8 kommentarer

 • Tove Engström 11 december 2014 08:08

  Hej kul att se er allihopa och speciellt min bror Elias Engström. Kram till dig

 • Mikaela Mossberg 11 december 2014 08:24

  Idag (11/12) är det Daniel som har namnsdag. Så jag vill passa på att skicka ett Grattis på namnsdagen till min bror Daniel Zohrab! Kram lillebror

 • Annika 11 december 2014 08:36

  Hej allihopa i Bravo Papa ! Härligt att äntligen få se en bild på er ! Ser att min son skaffat skägg ! Så glad att få se dig på bild Jeppe ! Sköt om er ! Kramar i massor ! Mamma

 • Christina 11 december 2014 15:43

  Hej på er! Vad roligt det är att få höra vad ni sysslar med på fritiden. Heja den som vinner! Va rädda om varandra.Hälsa till H. Knutsson.

 • Ingela 12 december 2014 10:45

  Låter bra det där med Ankeborgsjoggen och övriga evangemang, heja på alla och en extra spark i ändan till sonen "Lasses" som säkert är med och fajtas i toppen:-) Ha roligt och kämpa på med allt.

 • Kristian 14 december 2014 08:24

  Hej BP!
  Beundrande insats ni gör.
  Vi här hemma är stolta över er!
  Skänker en extra tanke till K. Dahkvist.
  Kör på!
  // Larsson

 • Nicke Hedman 15 december 2014 11:27

  Ser att en del sparar ut hår i ansiktet
  Hoppas tomten hittar er där nere så ni kan börja vara välrakade igen

 • Raphael Soussan 20 december 2014 15:35

  Bravo Mark
  Passar på att önska dig en riktig God Jul och
  ett Gott Nytt År.
  Kramar
  Rita och Raphi

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *