Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lite nytt från Bravo Papa

MALI 00

Hej, mycket har hänt sen sist.

Campbygget pågår för fullt. Vi på vaktstyrkan har blivit förstärka med en grupp också den från P4. Vi har nu även byggt ut våra vakttorn.

Samtalsämnena på dagarna handlar oftast om vad man ska äta för mat när man kommer hem vilket oftast är pizza. Andra samtalsämnen på plutonen är vem som hade mest tur med tärningarna under senaste Risk-omgången.

Det har även anordnats några tävlingar av oss på Bravo Papa som är även är utsedd till idrottspluton. Sist var det Ankeborgsjoggen som gick av stapeln, 6km löpning på supercampen. Nu till helgen kommer en annan tävling anordnas, Military team sport, en lagtävling med militära inslag, det sistnämnda till allas förvåning.

Annars består fortfarande dagarna av att sitta sina postpass och däremellan äta, sova och träna. Vi börjar sätta rutiner och friktionerna blir allt mindre. Trots detta går dagarna fort och de känns som vi snart kommer vara hemma igen.

Väl mött

Bravo Papa

Bravo Papa

Bravo Papa

 

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

8 kommentarer

 • Raphael Soussan 20 december 2014 16:35

  Bravo Mark
  Passar på att önska dig en riktig God Jul och
  ett Gott Nytt År.
  Kramar
  Rita och Raphi

 • Nicke Hedman 15 december 2014 12:27

  Ser att en del sparar ut hår i ansiktet
  Hoppas tomten hittar er där nere så ni kan börja vara välrakade igen

 • Kristian 14 december 2014 09:24

  Hej BP!
  Beundrande insats ni gör.
  Vi här hemma är stolta över er!
  Skänker en extra tanke till K. Dahkvist.
  Kör på!
  // Larsson

 • Ingela 12 december 2014 11:45

  Låter bra det där med Ankeborgsjoggen och övriga evangemang, heja på alla och en extra spark i ändan till sonen "Lasses" som säkert är med och fajtas i toppen:-) Ha roligt och kämpa på med allt.

 • Christina 11 december 2014 16:43

  Hej på er! Vad roligt det är att få höra vad ni sysslar med på fritiden. Heja den som vinner! Va rädda om varandra.Hälsa till H. Knutsson.

 • Annika 11 december 2014 09:36

  Hej allihopa i Bravo Papa ! Härligt att äntligen få se en bild på er ! Ser att min son skaffat skägg ! Så glad att få se dig på bild Jeppe ! Sköt om er ! Kramar i massor ! Mamma

 • Mikaela Mossberg 11 december 2014 09:24

  Idag (11/12) är det Daniel som har namnsdag. Så jag vill passa på att skicka ett Grattis på namnsdagen till min bror Daniel Zohrab! Kram lillebror

 • Tove Engström 11 december 2014 09:08

  Hej kul att se er allihopa och speciellt min bror Elias Engström. Kram till dig

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *