På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Från våra kollegor i väster

MALI 00

Norsk Mentor Team

Norsk Mentor Team

Tjenare!

Siden Norge faktisk stiller med ti personer til denne etableringen er det vel på sin plass at også vi norbaggar bidrar litt til bloggen.

Hvem er vi?

Vi er et mentor-team bestående av folk med god kompetanse og lang erfaring på camp-etablering utenlands. Vi stiller med kompetanse innenfor fagfeltene rørlegging, elektrisitet, maskinarbeid, brønnboring, løftekapasitet mobilkran, prosjektering og ledelse, samt logistikk. Vårt oppdrag er å støtte Mali 00 i etableringen av Camp Nobel på disse fagfeltene og også med kompetanse på det norske basemateriellet som skal danne infrastrukturen i leiren.

Hva er basemateriell?

Norsk etablering utenlands baseres på et «basesett» bestående av telt, haller og utstyr pakket i 20 ft transportcontainere. Ett basesett kan bestå av kjøkken med utstyr, verkstedhall, sanitærfasiliteter, kapell, treningsrom, sykehus, kontorer, bo-telt med kabiner og senger, velferdsutstyr med mer. I tillegg kommer også planering og komprimering av overflater, vann- og avløpsrør og kabler som skal graves ned i bakken, støping av underlagsplater og gulv til telt og haller, oppsett av perimetergjerde med dører og porter, boring av brønn for vannforsyning, samt epoxy-legging på gulv som har ekstra krav til hygiene.

Alt dette har våre svenske kolleger vært i Norge og fått utdanning på i høst. Nå er det den skarpe gjennomføringen som gjenstår.

Fremdriften

Vår oppfatning er at etableringen nå er i full gang. Frem til nylig har hovedoppgavene våre vært å ta imot det norske materiellet som er sendt nedover; 212 containere og kjøretøy, og organisere dette på en måte som skaper best mulige forutsetninger for etableringsperioden. Vi samarbeider godt med det svenske personellet på alle nivå, på tross av noe språkforvirring. Håndverkerne har bygget et meget funksjonelt og godt organisert containerbasert «håndverks-torg» hvor de oppbevarer alle sine verktøy og deler. Her finnes også prosjektkontoret der tegninger av campen produseres og hvor de store avgjørelsene tas av dyktige ingeniører og ledere. Basemateriellet som er fordelt på 196 containere er stablet på plass, maskinene bruker diesel og alt lover godt for den kommende tiden.

Vi har det bra og gleder oss til å komme hjem.

Lykke til videre!

Norsk Mentor Team

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

1 kommentar

  • Pappa Palm 7 december 2014 16:33

    Kjempegreit! :)
    Takk for en flott insats!
    Ta vare på våre blå-gule soldater.
    Vennlig hilsen fra Fam.Palm i Stockholm

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *