På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Stabsgruppen har ordet

MALI 00

Som ni säkert har sett här på bloggen så är hela styrkan Mali00 nu på plats och det gäller även alla fuktioner inom staben.

Planering och rutintjänst varvas med övningar, ibland vaknar man av att höra ”övning övning” ”shelter shelter”  skrikandes över  radion kl 05:30 på morgonen, den som är förbered han överlever. Trött och knappt vaken är det bara slänga sig ner platt på mage och få på sig sin stridsutrustning. Det ger förhoppningsvis än större trygghet för varje person att veta att alla kan sin roll inom förbandet om något skulle hända.

Så förövning är väldigt viktigt!

Efter att övningen är avslutad så är det frukost som gäller för att sedan gå på morgonuppställning, där CO ger direktiv och uppmuntrande ord för dagen. Därefter börjar det planeras för kommande dagar och även lite längre fram i framtiden, någon gång under dagen så brukar folk ge sig ut för att träna antingen i gymmet eller springa några varv inom campen.

Lite senare under dagen så är det ordergivning för alla chefer, och idag är det lördag vilket betyder att det blir quiz någon gång under  ikvällen.

Stabsgruppen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • Annie 30 november 2014 20:23

    Fin kille på bilden !

  • christina 2 december 2014 13:06

    Mycket bra att man får höra vad ni gör på campen och övning ger ju färdighet. Hoppas alla mår bra tänker på er varje dag. Ni gör ett fantastiskt arbete.
    Hälsa till Knutsson min son.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *