På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Traumagruppen

MALI 00

Traumagruppen består av två kirurger, en narkosläkare, en operations-, narkos-, intensivvård- och röntgensjuksköterska. Nu har vi iordningsställt vårt tillfälliga sjukvårdstält där vi har möjlighet att bedriva daglig sjukvård men även kapacitet att ta hand om större trauma i vår lilla operationssal med röntgenmöjligheter. Det är väldigt trångt men fyller sin funktion väl. Än så länge har vi inte haft något trauma utan varit förskonade från större skador. Lyckligtvis har vi hittills bara haft lite skavsår och andra mindre blessyrer.

Traumagruppen under övning

Traumagruppen under övning

Under veckorna som varit har vi haft en del övningar tillsammans med våra duktiga stridssjukvårdare som finns på plats här. Vi har även samverkat och övat med nigerianska sjukhuset som finns här på campen, vilket har gett oss insikt om hur man arbetar tillsammans över nationsgränserna.

Byggnation av dusch

Byggnation av dusch

Vi i sjukvården har även gjort andra saker som vi vanligtvis inte gör, såsom att EHO (Enviroment health officer), har satt oss i arbete att bygga latriner, pissoarer samt duschar. Kan ni tänka vad fantastiskt det är att få duscha under en stjärnklar himmel efter en varm, sandig och svettig dag.

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

9 kommentarer

 • Ingela Lindblom 24 november 2014 09:04

  Känner mig trygg i att se era inlägg och bilder:) Ta hand om er och lycka till med fortsatt arbete....... (Sonen anlände i lördags)

 • Annelie 24 november 2014 19:24

  Fantastiskt att ni kommit igång med livets nödvändiga. Afrikas himmel är också fantastisk! Det är lätt att längta tillbaka ... Önskar sonen Fredrik och alla övriga soldater och fotfolk en lyckad mission!

 • Christina 24 november 2014 22:27

  Känns tryggt att se sjukvårdare på plats. Ta väl hand om er och våra soldater där nere.
  Hälsningar från en mamma till en av soldaterna.

 • Monica C 25 november 2014 00:28

  Det betyder väldigt mycket för oss anhöriga att få ta del av ert liv i Mali genom texter och bilder.Jag kollar Malibloggen varje kväll innan jag lägger mig<3
  Hälsningar från en mamma i Boden.

 • Mona 25 november 2014 07:28

  Roligt att vi får vara delaktiga i er verksamhet. Allt känns bättre då. Jag håller med Monica, det betyder väldigt mycket för oss här hemma.

 • Gunilla & Bosse 25 november 2014 16:45

  Tack för denna sida. Vi här hemma får se Er och känna lite samhörighet med Er i Mali. Lycka till med byggandet av camping. Hälsningar från en mamma och pappa .

 • Stefan FömedC 26 november 2014 07:37

  Gott att se er fortsätta öva och hålla era gedigna kunskaper igång.
  Ta hand om er // Stefan

 • Anders Eriksson 28 november 2014 19:30

  Skoj att se er på plats, hälsningar från oss i ett kallt och mörkt Norden.

 • Mia Holgersson 2 december 2014 23:21

  Åh vad härligt att se er alla!! Kul att se hur ni har det. Snart ses vi allihop! Bara en vecka kvar tills vi åker!
  Kram kram ??

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *