Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Från vaktpluton

MALI 00

Vakt1

Solen går upp över horisonten och på vaktposteringarna sitter skyttersoldaterna från P4 Skövde, som de gör dygnets alla timmar för att bevaka och skydda den egna materielen och personalen från obehöriga. På dagarna byggs det på någon del i campen och nattens poster försöker få igen sömn som missades under natten. Skyttesoldaterna försöker även hinna med träning på det byggda gymmet mellan sina vaktpass och alla andra uppgifter de ska lösa. Till mat äter vi den mindre populära MRE (Meal Ready to Eat) som är färdig mat med onaturligt lång hållbarhet och som bara behöver värmas. Vi har börjat komma in i rutiner och förbereder oss att ta emot ytterligare personal.

Väl mött

Vaktpluton

Officiell blogg

Det svenska FN-bidraget i Mali består av en kontingent innehållande ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Som stöd till dessa finns en nationell stödenhet för logistik (NSE). Huvuddelen av den svenska styrkan är förlagd i Timbuktu och en mindre del i huvudstaden Bamako.

11 kommentarer

 • Colin 30 november 2014 11:28

  PS
  Hade inte varit ledsen om ni la ut en blid på hela vAktplutonen.
  I två grupper förstås, alla kan inte släpper vakt post för en grupp foto :-)

 • Colin 30 november 2014 10:58

  Första advent idag!
  Hoppas att ni få lite glögg o peppar kaka idag :-)
  Ni är saknade av stolta familj o vänner.
  Godspeed

 • Gudrun 30 november 2014 10:39

  Var rädda om er. Tänker på er hela tiden. Kramar till vår Simon. Mamma och Pappa

 • Carl 24 november 2014 23:36

  Blev lite fel där, skulle givetvis vara avlösningar, inte avlöningar.

 • Carl 24 november 2014 23:35

  Hej på er i kommentarsfältet. Vill inte vara en tråkmåns, men tänk på att röja information om tid för avlöningar, personalrotation etc. kan utsätta personalen på plats för risk.

  Till er på plats, GMY

 • Camilla 23 november 2014 22:45

  En polare anlände till er i början av helgen så det blir spännande att följa denna blogg! Ta hand om er alla och alla vi här hemma är stolta över er!

 • Jessica 22 november 2014 15:42

  Ta väl hand om min bror nu när han kommer ner till er! Han är en pest, men jag älskar honom ändå (skvallra inte). Ge Wase Knase en kram från syster! Ta hand om er alla!

 • christina 21 november 2014 10:57

  Vi här hemma tänker på er alla där nere varje dag. Var rädda om varandra och ta hand om er.

 • Mona 21 november 2014 08:23

  Ni är fantastiska, ni gör skillnad. Var rädda om er!

 • Elin 21 november 2014 05:57

  Ta hand om er där nere! Idag 22 november kommer en ny styrka till er, blandannat min pojkvän. Ge Joakim en kram från mig ;)

 • Laura 20 november 2014 22:02

  Ta hand om Er och var försiktiga!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *