Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny upplevelse

MALI 00

Idag fick MALI 00 variation från kosten på svenska stridsportioner som vi nu levt på i 14 dagar. Det blev en fransk version istället, ombyte förnöjer.

 

IMG_0932[1]

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

6 kommentarer

 • Roland 19 november 2014 16:26

  Hmm inget lärt ... I Tchad 2008 (två camper ) hade vi ingen ordentlig mat i tre månaderr, bara rations. svenska o franska. Akta dig för blodkorven ;-)

 • Anders 19 november 2014 17:06

  Hej!
  Någon som har koll på när nästa ansökningar
  börjar?Man blir liksom lite sugen på en ny
  mission. Sköt om er i Mali

  • MALI 00 Anders 20 november 2014 12:05

   Hej Anders
   På länken nedan kan du se aktuella lediga jobb inom Försvarsmakten.
   http://jobb.forsvarsmakten.se/

 • Ida 19 november 2014 18:40

  Åh hoppas ni inte får viltgrytan med rödvinssky

 • Kollega 20 november 2014 17:52

  Kan ju inte vara sämre än tonfiskpastan i alla fall!

  Sköt om er där nere!

 • Christer 7 januari 2015 17:28

  Finns inga Kanadensare i närheten. I Afghanstan ordnade vi så soldaterna fick lite variation. Köpte in ransoner från Kanada, vilka är mer smakrika än de svenska. Gör byten länderna emellan så variation uppstår. Sköt om er.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *