Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Inte så långt kvar

MALI 00

image

 

141017 kl 1915
Här är båten med vår materiel.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Det svenska FN-bidraget i Mali har under flera år utgjorts av ett underrättelseförband med huvudsaklig placering i Timbuktu. Nu har den svenska styrkan etablerat sig i staden Gao i landets östra delar, för att lösa andra uppgifter. Sedan tidigare finns och kommer även fortsättningsvis att finnas en nationell stödenhet för logistik (NSE) med placering i Bamako.

2 kommentarer

  • minsvin 18 oktober 2014 10:54

    Är det inte lite dumt att skriva ut exakt vilket fartyg er materiel finns på? Speciellt när fartyget passerar västafrika och Guineabukten som har haft problem med piratverksamhet. Opsäk?

  • Intresserad 18 oktober 2014 14:57

    Minsvin, jag tror nog att ev vapen är väl skyddade från pirater om FM väljer att publicera infon på internet. Alla vapen måste väl transporteras med vakter och pirater kanske kan ta en vanlig båt men att strida med svenska soldater pallar dom nog inte med.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *