På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

25 september 2020 – C FMLOG har ordet

emmajansforsjihammar

Kamrater!
Jag hoppas att alla snart har lämnat sitt bidrag till årets FM VIND, årets medarbetarundersökning, om hur Försvarsmakten, FMLOG och ditt arbetslag mår. Att lämna ditt bidrag visar att du hjälper oss alla att ta ett kollektivt ansvar för att utveckla arbetsplatsen och vårt förband. Jag uppskattar verkligen ditt bidrag. Senast den 9 oktober ska svaren på enkäten finnas inne. Just nu har mer än 65 % av oss i FMLOG svarat. Det är bra, men jag hoppas att vi är fler som tar möjligheten.

Höstens arbete har tagit fart
Fler och fler beställningar har kommit in och vi märker att behov av både förnödenheter och transporter efterfrågas. Många bra insatser görs av vår personal för att säkerställa att våra leveranser håller en bra kvalitet. På tal om kvalitet har vi under året tagit ett par steg framåt vad det gäller att samla in och börja analysera avvikelser. En viktig del av vårt löpande kvalitetsarbete. För mig är det en viktig fråga att få igång en bra process för hur vi både får in, läser av och analyserar avvikelser vad gäller vår leveransförmåga. Samt hur vi ska rätta till det som ibland inte funkar.

Ny chef för Joint Service Support (JSS)
Under den senaste månaden har staben och JSS haft flera möten för att utveckla processen och samarbetet vad gäller stödet till våra insatser utomlands. De rapporter jag fått verkar lovande och jag vet att den nu avgående chefen för JSS Lennart Eriksson har skapat en bra plattform för sin efterträdare. Lennart som nu efter 6 år går till nya uppgifter som chef för en utbildningsgrupp, Gävleborgsgruppen, kan stolt se tillbaka på en mycket framgångsrik tid som chef för JSS. Under din tid har du lyckats utveckla funktionen och enheten på ett mycket bra sätt. Stort tack Lennart och LYCKA TILL. 

Jag vill samtidigt passa på att välkomna mj Magnus Rosberg som ny enhetschef vid JSS. Magnus är idag stf. chef för JSS och tillträder befattningen som C JSS den 1 oktober. Välkommen Magnus, ser fram mot att ha dig i FMLOGs ledningsgrupp.
 
Viktiga verksamhetsbesök 
De tre senaste veckorna har jag besökt några av våra verksamheter. Jag har bland annat besökt en nyetablering av förråd där jag mötte två engagerade nya medarbetare. En bra start och ett bra utgångsläge tycker jag för att bygga upp något nytt. Samma vecka besökte jag även GSU på Villingsberg skjutfält, det första av två GSU utbildningar som ska genomföras. Betyget från deltagarna var det bästa möjliga för både upplägg och genomförande. Jag har också bevittnat en  kombattantutbildning.  Tillsammans med FMLOGs regementsförvaltare startade jag också upp den första av flera förbandsintroduktionsutbildningar som kommer att genomföras under hösten. Riktig skoj att träffa nya medarbetare och få beskriva hur vi tillsammans ska bygga ett starkare försvar. Välkomna till vårt lag. På tal om vårt lag… 

Save the date för FMLOGs förbandsdagar
Under 2021 kommer jag att samla FMLOGs medarbetare för FMLOGs förbandsdagar. Jag vill att ni redan nu planerar in datumen 24-25 mars 2021. Mer information och inbjudan till dagarna kommer att komma längre fram. Huvudsyftet med FMLOGs förbandsdagar är att öka kunskapen om varandras verksamhet och uppdrag, öka kunskapen om vart FMLOG och Försvarsmakten är på väg och varför, beskriva hur vi ska nå målen samt tillsammans skapa en känsla av stolthet av att vara en del av Sveriges försvarsmakt och FMLOG.

Coronapandemin
Nu närmast är det väl två saker som vi med spänning följer var och en till mans. För det första är det naturligtvis hur Coronapandemin utvecklas den närmaste tiden. Oroande signaler finns, samtidigt som jag känner att vi på de olika platserna vi jobbar på och har ett bra och ansvarsfullt förhållande till hur vi ska hantera risker. Men viktigast - slappna inte av. 

Ny inriktningsproposition väntas  
Det andra är väl att se vad de politiska signalerna blir när regeringen i närtid kommer att lämna en så kallad inriktningsproposition för hur bl.a. försvaret av Sverige ska utvecklas de närmaste tio åren. Jag får med all säkerhet anledning att återkomma med hur den propositionen kommer att påverka FMLOG och utvecklingen de närmaste åren. När regeringen lagt sitt förslag, vidtar förhandlingar i riksdagen och ett beslut från Riksdagen kan förväntas i december i år. 
Jag hoppas att ni alla får en fin höst och att ni håller er friska. Glöm inte att lämna ert bidrag i FM VIND. 

Be Careful Out There
Olof Granander
Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av logistik i Försvarsmakten. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *