På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

NSE Mali 06 på plats

Jonas Olsson

FMLOG stödjer I19 med att bemanna kontingenten Mali 06 med bland annat personal till NSE.  I NSE ingår tio befattningar med specialister inom olika logistikfunktioner samt soldater för skydd och bevakning.

Eftersom personalen som rekryteras till NSE redan är experter inom sitt område behövde inte så mycket tid läggas på specialstutbildning. NSE deltog därför med övriga kontingenten som en egen enhet i det som kallas för missionsutbildning cirka fem veckor. För Mali06 skedde den utbildningen i huvudsak på Livgardet.

Utbildning höll en hög nivå, med väldigt kompetenta instruktörer och var uppskattad av personalen på NSE. Då logistiken till vissa delar avviker från hur rutiner är i Sveriges genomfördes också missionsspecifik utbildning i Uppsala genom JSS och HKV försorg.
Efter några veckor i insatsområdet kan jag som chef NSE konstatera att personalens tidigare kompetens och den utbildning som vi fått svarar väl mot ställda krav i insatsområdet.
NSE i Mali är grupperat i Malis huvudstad Bamako. NSE huvuduppgifter är att understödja alla svenska militärer i Mali där förbandet som är grupperat i Timbuktu är den största enheten.

Mikael

C NSE Mali 06

Foto: NSE Mali 06

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av logistik i Försvarsmakten. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *