På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppdatering från Mali

Jonas Olsson

Chefen för National support element, NSE, i Bamako har besökt campen i Timbuktu där stora delar av Mali 04 nu stationerade. NSE:s uppgift är att utgöra länken mellan Sverige och förbandet i Timbuktu, när det gäller all form av logistik.

/Jonas Olsson, Informatör FMLOG

Hej

Här kommer en liten hälsning från utposten i Afrika. I skrivande stund är jag nyss hemkommen från TOA-Cermonin ( Transit of Authority), dvs överlämning mellan avgående förband Mali 03 och pågående förband Mali 04.

Förutom pompa och ståt så är det förstås ett utmärkt tillfälle att under några dagar få tillfälle att få en djupare förståelse för hur logistiken fungerar vid förbandet. Jag har fått möjlighet att prata med såväl personal i staben som soldater vid förbandet och varit på plats i den miljö som personal och materiel är verksam i.

Utmaningarna är många, inte minst vädret. Själv fick jag tillbringa några timmar på flygplatsen i Mopti, pga att det var för dålig sikt för att landa på flygplatsen i Timbuktu.
Man slås också av att det är varmare här än i Bamako där vi normalt håller till. Dagarna som jag har tillbringat vid det svenska förbandet har varit väl investerad tid. Jag har
insupit erfarenheter från de som nu skall åka hem och tagit del av deras nycklar till framgång och eventuella fällor som vi skall undvika.

Nyckelordet som ständigt återkommer är vikten av en bra kommunikation mellan personal som är involverade i logistikkedjan. Allt från stödet på hemmaplan i Sverige till soldaten längst ute på linan. Nu är jag tillbaka till Camp Midgård och väntar på att ta emot nästa rotation från Sverige.

Många hälsningar från ett soligt Bamako.

Per C NSE

140 130 119 114

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av logistik i Försvarsmakten. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *