På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppdatering från NSE MALI 04

Jonas Olsson

FMLOG stöttar samtliga förband i Försvarsmakten med logistik, både nationellt och internationellt. Nu har NSE MALI 04 skickat en första hälsningar från Mali.

Hej,
här kommer en första rapport från utposten i Afrika

Efter ett antal månader förberedelser är vi nu flygfärdiga att ta över efter NSE Mali 03.Vi lämnade ett sommarvarmt Sverige för att landa in i ett dubbelt så varmt Bamako. Veckan har ägnats åt överlämning (HOTO) från våra respektive företrädare. Det är många nya intryck som ska smältas och falla på plats innan vi känner att vi till fullo behärskar våra olika roller. Ett litet examensprov fick vi igår när vi tog emot en liten förtrupp av personal ur Mali 04, med Commanding officer, CO, Övlt Jonas Nilsson i spetsen.

Halv fyra gick reveljen för att därefter ta sig ut till flygplatsen. På klingande skånska lotsar Micke våra nyanlända genom såväl passkontroll som allehanda afrikanska rutiner. Under tiden ser Peter, Kristoffer och Emil till att gods och bagage kommer till rätt plats och ägare. Hemma på Camp Midgård har både Robert och Carro gått upp i högsta stabsberedskap för att finnas tillhands när väl våra nya gäster anländer med allehanda önskemål och behov.

De flesta av passagerarna ska vidare till Timbuktu, medans några får åka buss och mötas av Martin och hans svenska vaktpersonal vid infarten till NSE:t i Bamako. När väl alla har kommit på plats börjar snart förberedelserna för ta emot, transportera och se till att hemvändande gäster kommer på planet som går tillbaka till Sverige. En lång dag är snart till ända och en nöjd lagledare kan glatt konstatera; vi har alla bidragit till att lösa uppgiften enligt vårt måtto: ”VI LÖSER DET”

Bild NSE MALI 04
Personalen i NSE Mali 04 låter meddela att allt är bra!

/NSE MALI 04

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av logistik i Försvarsmakten. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Linda Blom 20 maj 2016 11:43

    Var rädda om er

  • Katarina 20 maj 2016 23:25

    Hej NSE:are!
    Jobba nu snabbt så ni kommer hem fort igen och var rädda om varandra.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *