Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Parallella utvecklingsspår i FMLOG

Mats Ström

Jag och mina medarbetare har nu tillsammans med Försvarets materielverk (FMV) gjort en rundresa i FMLOG för att informera personalen. Ämnet var den plan som Försvarsmakten och FMV lämnat in till regeringen om genomförandet av Omdaning försvarslogistisk. Under resan fick vi många frågor som ger bränsle för fortsatta funderingar.

Ännu har regeringen inte lämnat en proposition till riksdagen om Omdaningen men både vi i Försvarsmakten och FMV fortsätter planeringen efter de beslut som regeringen tagit.

Vi i FMLOG arbetar utifrån fem operationslinjer:

Arbetet med omdaningens omstruktureringsorder
När verksamhet och personal ska föras över till FMV är det viktigt att alla i FMLOG får tydliga direktiv om vad som ska göras och när. Det finns tidpunkter och många sakfrågor och detaljer som inte får tappas bort. Mycket sådant kommer att finnas i den omstruktureringsorder som vi nu börjar bygga. Det är överste Per Örtengren som håller i det arbetet.

Utveckling av de delar som ska föras till FMV
Även om vi har en plan för vilka delar av verksamheten som ska föras över till FMV så finns det fortfarande gränsdragningar och funktioner som måste diskuteras. Fokus på det arbetet ligger under april. Där för jag en löpande dialog med berörda enhetschefer.

Utveckling av det FMLOG som blir kvar i Försvarsmakten
En annan diskussion rör hur den verksamhet som blir kvar i FMLOG ska organiseras. Även om jag naturligtvis redan har tankar om det så ligger fokus på det arbetet i maj.

Arbetet med Ledning och beställning
En viktig fråga är hur logistiken ska ledas och beställas. Det handlar både om hur det ska fungera mellan de två myndigheterna och i Försvarsmakten. Det arbetet börjar nu formeras och leds av en samverkansgrupp mellan de två myndigheterna. I Försvarsmakten är det amiral Leif Nylander som är ansvarig för arbetet och överste Lars Träff från FMLOG är en av de biträdande projektledarna.

Produktionen 2012 och 2013
Trots all planering och stora förändringar som är på gång måste vår normala produktion och stödet till olika verksamheter i Försvarsmakten fungera. Det är en av mina viktigaste prioriteringar. Redan nu har också de första dialogerna för 2013 startat, vi planerar enligt våra vanliga rutiner men också med ögonen på omdaningen. Bland annat är det viktigt att FMV är medvetna om hur kraven på logistiken ser ut nästa år.

Mats Ström
Chef för Försvarsmaktens logistik

 

Personlig blogg

Ett forum för oss som är intresserade av logistik i Försvarsmakten. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *