Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Förövning Nationaldagseskorten

Livskvadron

Igår hade vi förövning för Nationaldagseskorten som går från Stockholms slott till Skansen. Det här blir min första eskort som jag gör och jag är väldigt taggad. Förövningen gick väldigt bra och hästarna skötte sig kanon.

Välkomna och se oss under Nationaldagseskorten den 6 juni. Kortegen lämnar Slottet kl 18.25 och går via Strandvägen till Solliden på Skansen.

Här är en bild från förövningen på skansen som är tagen av Jacob Johansson, fler bilder finns på vår Facebook sida https://www.facebook.com/10e-livbataljonen-799806316787966/

 

Hästarna vi sitter på heter Uncas och Oliver

 

 

 

 

Personlig blogg

Livskvadron genomför beriden vaktparad, beriden eskort & annan statsceremoniell verksamhet samt högvakt till fots. Vid sidan av den statsceremoniella tjänsten övar soldaterna strid i bebyggelse, skyddsvakttjänst och fortlöpande ridutbildning. Livskvadron genomför årligen ungefär 45 beridna vaktparader och 2-6 beridna eskorter. Utöver detta genomförs ca 40 högvakter till fots och ett flertal hedersvakter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *