Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Stallvisning

Livskvadron

Igår var vi i stallet och förberedde inför stallvisningen. På morgonen mockade vi som vanligt och efter fikat vid 9 red jag och en kollega ut på Tor och Oden, våra pukhästar. Vi red en mysig sväng i skogen med skritt och lite trav.

Efter ridpasset började vi förbereda inför stallvisningen som var efter lunchen. Vi blev tilldelade hästar som vi skulle ha en uppvisningslektion med. Jag tog Magnitud och han skötte sig jättebra. Vi genomförde sabelexcercis och avdelningsridning medan Beridna hövakten stod och pratade inför alla som kommit på besök. Vi hade en lektion med hästarna och oss ryttare såklart, så de får se hur det kan se ut.

Nästa datum för stallvining hittar ni på Beridna högvaktens hemsida: https://www.beridnahogvakten.se 

Vi har fått en ny häst till oss, Danék. En tjeckisk kladrubel. Han är här på besök för att se om han är lämplig för oss. Här har ni en bild på honom 🙂

Bild tagen av: Livdragon Sofie Engebratt

Personlig blogg

Livskvadron genomför beriden vaktparad, beriden eskort & annan statsceremoniell verksamhet samt högvakt till fots. Vid sidan av den statsceremoniella tjänsten övar soldaterna strid i bebyggelse, skyddsvakttjänst och fortlöpande ridutbildning. Livskvadron genomför årligen ungefär 45 beridna vaktparader och 2-6 beridna eskorter. Utöver detta genomförs ca 40 högvakter till fots och ett flertal hedersvakter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *