Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första vaktparaden till häst

Livskvadron

Under den senaste veckan har vi ridit upp med våra hästar till slottet för att föröva för den första beridna vaktparaden, som var idag. I början på övningarna var hästarna och några ryttare lite spända, men allt gick bra till slut. Eftersom ingångarna till yttre borggården ser lite annorlunda ut, pågrund av avspärrningar in till slottet, var det bra att vi förövande många gånger för att vänja både oss ryttare och hästarna.

Dagens parad gick väldigt bra. Min pluton och 13 skvadron var häst-hämtare idag vilket innebär att vi gör i ordning hästarna till de ryttare som ska rida upp och gå vakt på slottet. Efter det tar vi som ska hämta hem hästarna bussen upp till slottet och inväntar paraden. Därefter leder vi ut hästarna från yttre borgården till Obelisken där vi sitter upp och sedan rider hem hästarna igen. När vi väl är hemma börjar vården av både häst och högvaktsutrustning samt övriga stalluppgifter.

Jag red hästen Connect som skötte sig jättebra hela vägen. Han är en av våra nyaste tillskott och det var bland hans första parader han utförde idag.

Här kommer några bakom-kuliss-bilder från idag..

 

Innan paraden börjar måste all utrustning ut. Det här är det lättaste sättet att bära allt på

 

Hovarna fettas in, borstar av de sista spånbitarna, nu är de redo för parad

 

Uppridning på kaserngården för att lämna av till Ryttmästaren

 

Personlig blogg

Livskvadron genomför beriden vaktparad, beriden eskort & annan statsceremoniell verksamhet samt högvakt till fots. Vid sidan av den statsceremoniella tjänsten övar soldaterna strid i bebyggelse, skyddsvakttjänst och fortlöpande ridutbildning. Livskvadron genomför årligen ungefär 45 beridna vaktparader och 2-6 beridna eskorter. Utöver detta genomförs ca 40 högvakter till fots och ett flertal hedersvakter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *