Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Mars, månadens stora händelser

Livskvadron

Vi har under Mars haft fyra övningsdygn ute i fält då vi har haft bataljonsövning. Övningen bestod av två olika övningar som genomfördes under två olika veckor.

Under första övningen var syftet att bevaka ett skyddsobjekt. Övningen var främst för gruppchefer och plutonchefer som fick öva på att sätta ut sina trupper, så försvaret blev så bra som möjligt. Som vanligt på våra batövningar snöade det 😉 Det var sjukt kallt och blött men vi gjorde bra ifrån oss och övningen gick bra.

Under den andra övningen övade vi anfall, strid i anfallsmålet och mycket marsch. Det som var bra med den här övningen var att den var väldig utbildande för vår del. Vi genomförde ett moment och efter det hade vi en kort utvärdering. Om vi gjorde några småmissar fick vi göra om det momentet igen innan vi gick vidare. Vi har samövat hela bataljonen då vi inte brukar göra det så ofta. Övningen gick väldigt bra och var riktigt kul, vi hade tur med vädret och fick inge snö 😉

Tyvärr skadade jag mig och var tvungen att avbryta övningen, men fick då se allt ifrån ett annat håll. Jag fick vara med och se hur man upprättar staben och sitta med i stexet. Jag fick också se lite vad som hände bakom striden.

 

Vi har stått vakt på slottet då vi paraderade för audienser. Vi ställde upp inför varje besök upp på gevärsbron och skildrade gevär, fyra gånger. Ambassadörerna hämtas utav hovstallets vagnar och körs till Stockholms slott där kungen möter upp dem. Där lämnar dem sina kreditbrev, ett dokument från respektive statschef. Efter att de lämnat brevet till kungen och haft ett litet samtal ger det dem formell rätt att verka i Sverige.

Efter de fyra utsprången på gevärsbron för vår del va det bara att gå tillbaka till att vakta slottet, ut och springa, sova, eller vänta på att stå vakt på en av de fem posterna.

 

Under början av April har vi i Livskvadron haft ett utbyte då fyra officerare och soldater har varit och besökt The Household Cavalry. Samtidigt som våra officerare och soldater varit i England har vi fått fyra till oss från deras regemente. Hos oss har vi visat våran beriden verksamhet samt ceremonin på slottet.

Jag fick vara med på en lekton där en brittisk officer var instruktör och berättade hur man genomförde lektioner på deras sätt. Vi blev då visade från hur man kommer upp på hästen korrekt, rida formering i brittisk stil samt hur man hoppar av korrekt. Det gick bra för alla soldater som var med och det var väldigt intressant att veta hur deras lektioner ser ut. Jag fick rida Magnitud som brukar vara känd för att vara en bråkstake på att ledas och att hoppa upp på, men han var på riktigt bra humör och gjorde ett riktigt bra jobb.

 

Vi har också haft stalltjänst och tagit hand om hästarna. De senaste veckorna i stallet har vi varit riktigt många då Livgardets rekryter gjort sin ridkurs på fyra veckor. Deras ridlektioner är väldigt varierande och består av ridlektioner med instruktör, uteritter både i stan och i skogen, formationsridning och sabelexercis. De kommer få ytligare några veckor då de behöver lite mer kunskap innan de rider vaktparader.

Glöm inte att följa oss på Facebook https://www.facebook.com/Livskvadron/

Samt beridna högvakten på Facebook och instagram https://www.facebook.com/beridnahogvakten/

https://www.instagram.com/beridnahogvakten/

 

Bilder tagna från https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1010957802339482&id=799806316787966

 

Bilder tagna från https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1010957802339482&id=799806316787966

Här finns bilder från när audienserna var på Kungliga slottet http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/hogtidligaaudienserpakungligaslottet.5.73a5feee15af50049ffb83.html

Bilden tagen av Jacob Johansson

 

Bilden tagen av Jacob Johansson

 

Bilden tagen av Roger Johansen

 

Bilden tagen av Roger Johansen

Personlig blogg

Livskvadron genomför beriden vaktparad, beriden eskort & annan statsceremoniell verksamhet samt högvakt till fots. Vid sidan av den statsceremoniella tjänsten övar soldaterna strid i bebyggelse, skyddsvakttjänst och fortlöpande ridutbildning. Livskvadron genomför årligen ungefär 45 beridna vaktparader och 2-6 beridna eskorter. Utöver detta genomförs ca 40 högvakter till fots och ett flertal hedersvakter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *