Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ryck, slit, dra!

Livskvadron

Vänst, vänst,vänst hö, vänst, hö, vänst. Gormar exercisledaren så spottet flyger ur munnen. Svetten rinner ner som en rännil längs med ryggen. Hade det inte varit för den bistra kylan hade jag kokat. Musklerna ömmar, skoskaven på hälarna blöder,  men vad gör man inte för den ceremoniella exercisen.

Nja inte riktigt så går det till, men nästan 😉

Under förr förra veckan övade vi för det mesta exercis. För er som är lite osäkra på vad exercis är så ska jag förklara lite kort. Det är när vi utför en ceremoni på yttre borggården som vi använder oss av exercisen, till exempel när vi alla gemensamt i grupp gör olika vapenrörelser och går i takt.

För att allt ska sitta perfekt och bli så snyggt som möjligt och alla ska vara samspelta, så övar vi lite då och då, eftersom det är det vi ska vara bra på.

Vi har en liknande gevärsbro på K1 som vi utför på yttreborggården så allt kan övas in korrekt.

Dagarna har för det mesta bestått av fysisk aktivitet som löpning eller styrketräning på morgonen och sedan exercis på eftermiddagen. 

Vi har snappat upp oss riktigt bra om man jämför med hur det såg ut första dagen. Vi övade mycket smådetaljer som gör det viktigt att allt kan se bra ut, som vapenvinklar, spretande händer och en korrekt armpendling.

Nu är vi redo för en riktigt bra pågång nästa högvakt!

Personlig blogg

Livskvadron genomför beriden vaktparad, beriden eskort & annan statsceremoniell verksamhet samt högvakt till fots. Vid sidan av den statsceremoniella tjänsten övar soldaterna strid i bebyggelse, skyddsvakttjänst och fortlöpande ridutbildning. Livskvadron genomför årligen ungefär 45 beridna vaktparader och 2-6 beridna eskorter. Utöver detta genomförs ca 40 högvakter till fots och ett flertal hedersvakter.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *