Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Incheckning

kingkongo

Så, dags att checka in i det mäktiga men ack så byråkratiska
FN-systemet.

Förberedelser:
– var ordentligt utvilad
– träna upp ditt EQ så att den är på topp
– stålsätt dig mot byråkratiska byråkrater

Har du gjort detta så kan det bara gå över förväntan i bästa fall och bli ett riktigt bottennapp i sämsta fall. Hur det gick för oss? Det blev över förväntan måste jag säga.
Hjälpsamma människor överallt och trevliga. Fast om man iakttog lite från ögonvrån så kunde man se att vissa fick mycket mer hjälp än Staffan och jag. ”National matters” går alltid före alla andra så att säga. Det enda som kunde varit bättre är om man hade fått en karta med alla platser som man skulle hälsa på.
För ni tror väl inte att allt är på samma plats 😉

Hur som helst så tackar jag Staffan att han är med, även om det är mycket som är omgjort sedan han var här sist så har han koll.

Först var det besök hos CMPO (Chief Military Personal Office) för att få alla papper för att checka in och ja, det är en massa papper. Att försöka detta utan en mapp med register i sig är dömt att misslyckas…….sa jag det att det är byråkratiskt??? 🙂

Sedan så fick vi åka buss i 20 min till ett annat ställe i Kinshasa för att få
ett ID-kort, fixa med ett förskott, göra en ”medisinsk” undersökning, alltså fylla i ett papper, visa vårt gula kort samt ett ögontest för att kunna få ett FN-körkort. Sedan blev det lunch som vi tillbringade med några rumäner och en Sydafrikan. Lunchen är något ineffektiv då den är 2 timmar lång 🙂
Efter det så hälsade vi på ”travel” så att dom får alla våra uppgifter samt
anmäla oss hos ”training office” så att dom vet att vi kommer på
introduktionsträningen som pågår under en hel vecka.

Sedan blev det buss till HQ:t igen. Vi stannade även på vägen och fick ett sim-kort hos den största mobiloperatören. Det kostar oss 1.55 SEK att ringa hem, vilket är ett väldigt bra pris 🙂
Fick tyvärr inget turbo-ultra-litet kort till min Iphone så att jag skulle
kunna surfa på internet 🙂
Kanske löser det imorgon på något sätt.

Nåväl, även denna dagen fick ett slut och imorgon så ska vi leta upp vår
utrustning och fixa lite med den.....om den har anlänt 🙂

Sometimes I walk around in the city like an ordinary man ;-)

Making new friends :-)

We had to ask a guard for directions when we wanted to get our UN simcards to our phones and after asking him twice we ended up in this backyard, who would have thought that we would the card here :-)

Personlig blogg

To all my english speaking friends, I will write this in swedish but the text under my pictures will be in english. Feel free to send me a mail to ask me about almost anything.

Återigen så är jag på väg ut på en mission och denna gången som observatör. Under årens lopp så har många frågat mig hur jag bor, vad äter jag, vem jag jobbar med och sist men inte minst, vad jag egentligen gör utomlands. Med denna blogg ska jag försöka visa allt detta. Den kommer att skrivas ur ett rent personligt perspektiv med mina egna ord, tankar och funderingar.

2 kommentarer

 • Stefan 2 april 2012 21:48

  Mycket intressant och väldigt bra skrivet, Anders. Men än en gång, Var e brudarna??!
  Ha det gott där nere i värmen och fortsätt skriva.
  Mvh/Stefan

 • Stefan 2 april 2012 21:48

  Mycket intressant och väldigt bra skrivet, Anders. Men än en gång; Var e brudarna??!
  Ha det gott där nere i värmen och fortsätt skriva.
  Mvh/Stefan

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *