Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Att våga ta plats…

Att skriva en bok är inte särskilt lätt. Vissa av händelserna och sekvenserna är jobbiga att ta sig igenom på nytt, framför allt de partier som handlar om smärta och saknad. Andra partier skriver sig själva. Men över allting ligger tvivlet om vinkeln är rätt. ”Är folk verkligen intresserade av min historia?” ”Är det här relevant eller skriver jag läsarna på näsan?” Jag vill inte ge er mina gamla inlägg, bröd som legat och samlat damm längst in i skåpet och nu börjat mögla. Så jag börjar om från början. Ett nytag på hela historien. En sammanhängande berättelse där ni tidigare bara fått brottstycken. En del går säkerligen förlorat i processen. Det finns bara plats för så mycket innan jag blir långrandig och det är öde värre än döden...

Jag tror jag väljer att göra som Sofi Fahrman i slutet av den andra boken om modebloggerskan Elsa och frågar: Vad vill ni läsa om? Hur vill ni att historien ska se ut? Vad tycker ni är viktigt att få svar på?