Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Att våga ta plats…

iskugganavhindukush

Att skriva en bok är inte särskilt lätt. Vissa av händelserna och sekvenserna är jobbiga att ta sig igenom på nytt, framför allt de partier som handlar om smärta och saknad. Andra partier skriver sig själva. Men över allting ligger tvivlet om vinkeln är rätt. ”Är folk verkligen intresserade av min historia?” ”Är det här relevant eller skriver jag läsarna på näsan?” Jag vill inte ge er mina gamla inlägg, bröd som legat och samlat damm längst in i skåpet och nu börjat mögla. Så jag börjar om från början. Ett nytag på hela historien. En sammanhängande berättelse där ni tidigare bara fått brottstycken. En del går säkerligen förlorat i processen. Det finns bara plats för så mycket innan jag blir långrandig och det är öde värre än döden...

Jag tror jag väljer att göra som Sofi Fahrman i slutet av den andra boken om modebloggerskan Elsa och frågar: Vad vill ni läsa om? Hur vill ni att historien ska se ut? Vad tycker ni är viktigt att få svar på?

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

5 kommentarer

 • Le 10 juli 2012 09:29

  Hur än du väljer att skriva så tvekar jag på att det kan bli fel/tråkigt etc...

 • Emma 15 juli 2012 14:44

  Håller med "Le", det blir tveklöst bra oavsett! Men om du vill ha ett konkret önskemål så är väl intrycket av att få en inblick i dina tankar om saker, stora som små, (precis som här på bloggen) värt mycket för mig. I många fall mer värt än själva "faktan" om händelsen...

 • Pewe 16 juli 2012 08:52

  Förlita dig på dina egna upplevelser och intryck och på din förmåga, att med en blandning av humor och allvar låta oss blivande läsare få ta del av detta. Om du överlåter till/ inbjuder oss härute att vara med och forma innehållet finns det nog en risk att du fastnar och får ännu svårare att hitta tråden eftersom det med all säkerhet finns lika många uppfattningar som det finns läsare.

  Do it your way!

 • Åkerblom 17 juli 2012 00:17

  Jag vet att ett svar som "det väljer du själv" inte uppskattas när det itne svarar på frågan du ställt. Men det kommer verkligen bli bra vad du än väljer att skriva ner. Let it flow. När du väl kommit in på en bana så kommer det gå undan. Dina bildande beskrivningar kommer göra vem som helst till en osocial person tills boken är utläst!!
  Jag har under 2 veckor läst alla dina blogginlägg under all min lediga tid, och jag ångrar inte en minut av det.
  Du är grym, och det kommer din bok också bli, vad du än väljer att skriva om!!

 • Steve Fogderud 12 augusti 2012 06:31

  Skall blir riktigt spännande att läsa slut resultatet :) Behöver Du en mentor i författndet fins det en "gammal" knekt i Karlstad som heter Janne Olsson som är författare på heltid och jag vet att han även jobbar som mentor åt andra författare Lycka till

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *