Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Åter till borgen…

iskugganavhindukush

Om ett tiotal timmar står jag där igen. Uniformen på. Kollegorna samlade. Det blir både en avslutning och en återförening eftersom jag inte träffat någon från kontingenten under den senaste veckan. Lite tid ifrån varandra har nog inte skadat utan det ska bara bli roligt att höra hur det går för dem under deras första trevande tid här hemma. Kanske känner de som jag. Min brottspartner och jag diskuterade faktiskt hemkomsten igår över telefon och hon kände ungefär som jag: att det känns overkligt. Inte att komma hem utan att vi genomfört en insats. Som om det inte var på riktigt. Fast det var det ju, annars skulle jag inte vara på väg till Karlsborg i detta nu.

Av någon anledning har jag svårt att ta tag i saker som rör insatsen nu. Som till exempel att ta tag i tusentalet bilder och timmar av film som jag tog i Afghanistan. För mig själv använder jag samma ursäkt som jag gör för att prokrastinera hela bokprojektet, nämligen att jag vänder på bättre dataprestanda och att det egentligen är Apples fel som inte släpper nya burkar nu. Det är delvis sant. En av anledningarna till att jag inte orkar gå igenom bilderna är att min dator envisas med att krascha på grund av minnesbrist. Fast det ligger djupare än så. Återigen den där rädslan att möta tiden som passerat. Kanske vill jag inte bli frestad, kanske vill jag inte bli besviken. Min chef i Afghanistan sade till mig att allt inte behöver vara komplicerat; att ibland är det enkla enkelt. Om jag orkade ta tag i det skulle jag säkert märka att jag teoretiserar kring något som egentligen är så simpelt som att titta på bilder och inte mer än så. Fast det får bli nästa veckas projekt. Det är onödigt att forcera fram beslut och handlingar när jag egentligen inte behöver. Tid har jag gott om just nu...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *