Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Den första morgonen…

iskugganavhindukush

Då var det dags att fortsätta sitt gamla liv så som det såg ut för ungefär ett år sedan, innan jag hade semester för att sedan inleda missionsutbildningen. Jag måste erkänna att jag faktiskt är uppe i varv nu. Svårt att somna eftersom det var så mycket att ta in på en gång. Vaknade tidigt och kände mig rastlös. På ett sätt handlar det om en önskan att ta in all ”förlorad” tid i form av intryck hemifrån som jag inte kan kontrollera, på ett annat sätt är det ovanan att inte veta vad jag ska göra som stressar mig. Dessutom har vardagslivet, de där detaljerna som är så lätta att skjuta ifrån sig under insatsen, en tendens att ge dig en örfil så fort du kommer hem. I mitt fall handlar det om att ta tag i räkningar, deklarera, byta telefonabonnemang, försöka lösa ut en parkeringsplats i Stockholm – till synes banala saker som ändå får stora proportioner när du mest trampar omkring. Tjejen gick precis till jobbet vilket betyder ett gäng timmar egentid, något jag inte haft mycket av på ett halvår. Också det är en omställning. Jag försöker att inte tänka för mycket på insatsen nu eftersom jag dels inte ser det produktiva i det, dels inte vill fastna i den där fällan att bara se det positiva nu. Med tiden tror jag att att det blir lättare att se mer nyktert på hela insatsen, både det bra och det dåliga. Nu är det rätt mycket av den där känslan du har när du precis kommit hem från semestern och vill tillbaka. Inte minst när jag bloggar, en handling som i min värld varit i princip synonymt med att göra insats. Samtidigt är det otroligt skönt att kunna sitta här i soffan med en bit äppelpaj, surfa i höga hastigheter och göra vad jag vill. Nästan vad jag vill i alla fall. Överöverbefälhavaren, tjejen, har utdelat order och direktiv så vissa fastställda hållpunkter under dagen har jag vilket ger mig en viss styrning och trygghet. Jag borde ringa några samtal, gå ut och titta på folk, men jag känner mig fan lite folkskygg just nu. Återigen ett symptom på det där med att ha saknat egentid. Fortfarande förväntar jag mig att kollegorna ska stiga in genom dörren. Äh, egentligen måste jag nog bara ha tålamod. Jag har inte ens varit hemma tjugofyra timmar så det är väl förståeligt att jag inte hunnit smälta allting än. Nu väljer jag att ha det perspektivet helt enkelt...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

4 kommentarer

 • Sonja 28 maj 2012 15:10

  Jag skulle också vilja veta titeln på boken. Maila mig gärna när den är klar. Du skriver jättebra, ser fram emot en bok! Synd att den här bloggen snart tar slut.

 • Erik 26 maj 2012 00:35

  Jag skulle också gärna få ett mejl med namn på titeln. Jag skulle gärna vilja läsa boken när den nu blir klar. Det har varit ett nöje att följa din blogg! :)

 • iskugganavhindukush 25 maj 2012 18:21

  Sörmlänningen, när jag väl skrivit min bok och har titeln kvar kommer jag att mejla dig i god tid så att du får en chans att förbeställa den. Lojala läsare ligger mig mycket varmt om hjärtat!

 • Sörmlänningen 25 maj 2012 14:15

  På tal om annat, hoppas du droppar namnet på boken du ska skriva, du har väll redan en titel hoppas jag. Och eftersom vi inte vet vad du heter, (inte alla iallfall) så vore ju titeln bra. Jag SKA läsa den, så bara att börja mala på den, det är tamefan en order... :)

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *