Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tidens tand…

iskugganavhindukush

Snart är det dags för mig att kliva upp ur stolen, logga ut från systemet och säga farväl till vad som varit min arbetsplats under ett halvår. Nej, jag lämnar kanske inte landet än på ett tag, men om ett par dagar är det dags att lämna över nycklarna till Ferrarin och önska min efterträdare en god tur. Jag vill inte gå som ett spöke bakom honom och viska i hans öra. Han måste få sin chans att komma in i arbetet och det värsta som finns är personer som inte kan släppa taget, och jag har lovat mig själv att inte vara den personen även om jag kan ha just det karaktärsdraget. Samtidigt som jag känner en enorm lättnad över att snart få lämna ansvaret, för det har varit ett stort ansvar många gånger, är det med ett visst vemod jag avslutar det här kapitlet i boken om mitt liv. Trots att jag vet att jag kommer att ha en riktigt jobbig vecka har de svåra stunderna tappat sin makt och allt det där som gjorde insatsen rolig tar över. Och ändå är jag så glad att jag snart får komma hem. Första gången är alltid speciell. Inte nödvändigtvis bäst eller mest lyckad, men du glömmer den aldrig. Det gäller för insatser också. Jag har ju aldrig gjort någonting liknande och kan fortfarande inte bestämma mig om det var värt det eller inte eftersom jag inte vet vilka konsekvenser detta får i det långa loppet, men just nu när hemmet hägrar och upplevelserna fortfarande är starka är jag glad. Glad att jag fick chansen innan insatsen förvandlas till något annat, glad att jag får åka hem med en ny passion för vardagen...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *