Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Levande begravd…

iskugganavhindukush

De där filmerna när personer ligger i kistor levande begravda och slår mot kistlocket medan luften sakta tar slut, de är fan ingenting mot vad jag känner just nu. Pappersberget och administrationen hotar att släcka mig på ett osedvanligt grymt och plågsamt sätt. Det finns något fullständigt vedervärdigt med att försöka genomföra någon typ av verksamhet inom ramen för den här insatsen. Fan, det är som Dantes inferno och jag har verkar ha hamnat till och med under de allra värsta. Om motståndarna led av samma problematik skulle vi kunna åka hem imorgon för då skulle inte de heller kunna verka. Jag önskar att det var ett skämt, men nej, varje dag när jag inte tror att det kan bli värre lyckas vänligt sinnade nationer visa mig hur fel jag har. Den kommande veckan som jag för två veckor sedan trodde skulle bli lugn har nu uppvisat alla signaler på att bli den mest intensiva sedan jag kom till Afghanistan. Mitt tålamod är kanske i paritet med en ängels, men det brukar sträcka sig långt och ändå finner jag mig i en situation där jag får kämpa för att behärska mig. Deadlines krockar, en liten förändring i schemat orsakar en katastrof någon annanstans, allt i enlighet med kaosteorins fjärilsdevis. All good things must come to an end, säger de som vet. Hoppas bara att all bad things också gör det...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *