Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Tillbaka till Eden…

iskugganavhindukush

Då var jag tillbaka i i händelsernas centrum. Det är inte samma ställe som jag lämnade. Sist jag såg campen regnade det, ja till och med snöade. Nu var det minst 20 grader varmt och klarblå himmel. I övrigt var väl förändringarna minimala. Människorna var sig lika, campen hade varken blivit större eller fått trådlöst internet och middagen bestod av någon slags grisskuldra som knappt kunde hävda sig mot flygplansmaten. Inte alltför illa, med andra ord. Nu har jag visserligen knappt hunnit landa och kanske är det tröttheten som talar, men det känns ändå som om vetskapen att det är sista svängen nu, de sista månaderna, ger en viss medvind. Samtidigt är jag fruktansvärt utanför just nu, precis som du alltid är när du just har kommit. Ibland känns det som en helt annan mission och att jag inte har den blekaste om vad de pratar om. Namnen känns fjärran, det ”rätta” tänket likaså, men rutinen – jag har ju trots allt gjort det här hela två gånger förut – gör att jag vet att om ett par dagar är det jag som servar, smashar och vinner hela jäkla matchen...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

1 kommentar

  • Sara 27 mars 2012 22:27

    Trådlöst internet? Va härligt, då kanske detta innebär att min pojkvän faktiskt kan ringa lite oftare via nätet eller hur fungerar det? tacksam för svar...

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *