Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Panikångest…

iskugganavhindukush

Just nu sitter vi med budgeten för bröllopet och jag får panikångest. Hur i helvete kan det vara lättare att planera ett fälttåg än att få ihop en liten ceremoni med tillhörande fest? Fotograf för 18 000? Inbjudningskort för 3 000? Vad handlar det om, livsuppehållande åtgärder? Och till råga på allt har det börjat snöa...

Tillägg: Jag vill klargöra att det är priser jag hittat på nätet och inte anslagen budget för olika tjänster. Naturligtvis kommer jag att göra allt i min makt för att begränsa skadan mot min, eller vår kanske jag bör säga, ekonomi. 

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

5 kommentarer

 • K 21 mars 2012 07:26

  Hmmm minns fortfarande när jag talade med min dotter, inför hennes bröllop, om kostnader för inbjudningskort. (De jag hade sett dittills var flådiga och dyra som kvicksilver.) Hon sa då att hon skulle göra allt själv ... vilket förde mina tankar till barndomens kludd och äggkartongkycklingar ... men gode tid så fina de var (hon hade utvecklats konstnärligt ...) och vilken prisskillnad!

 • iskugganavhindukush 19 mars 2012 14:55

  Kloka ord!

 • Helle 19 mars 2012 14:52

  Tänk efter hur länge du tänker vara gift och slå ut kostnaderna på alla de åren, då förstår du att det är värt varenda öre bara ni får det som ni vill ha. Vill ni ha ett bröllop med många gäster, eller på ett dyrt ställe, eller kanske lägga pengarna på en fin ring, så gör det men gör valen själva och låt inte andra styra och tycka.

  För oss var det värt varenda öre, klänning,mässdräkt, ring, bröllop och bröllopsresa,

 • Mia Ågren 19 mars 2012 13:07

  Och med den budgeten lär ni kunna skaffa en fucking jävla kennel!!

 • Mia Ågren 19 mars 2012 13:05

  Vad är det för fel på bergstopp i fjällenkonceptet? Gör nått litet och lägg pengarna på nått roligt istället, typ en hund. Den kommer ni ha glädje av i många år. Finns inget bättre humörhöjjande än hela sängen/tältet/knät full av hundar. Och så kan ni fixa ett najs party, kör maskerad det är skojj, om ni ändå vill visa upp er lite och hela den svängen. Alternativt att man bjuder in vänner och familj på mindre middagar och faktiskt hinner umgås lite med dem också, något man inte brukar hinna mellan tårta och tal. Fast vill ni ha nått vräkigt så kör på det, det är väl bara en annan som är lite snål och inte riktigt ser tjusningen med skämstal och dyr engångsklänning. För min del blir det nog fjälltopp, men jag tycker å andra sidan att det är en sak mellan mig och min blivande livskamrat och skippar gärna själva "uppvisandet".

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *