Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Lågprisbolag…

iskugganavhindukush

Ah, tänk att få börja dagen med en visserligen lång, men ändå bekväm resa. Det har inte jag fått. Jag har tamejfan inte ens lämnat landet och jag är på pissdåligt humör. Anledningen stavas L-Å-G-P-R-I-S-B-O-L-A-G. Från vårt svinrika ”grannland”. Schysta grannar, verkligen. Tydligen ingår inte bagage i totalpriset längre. Nej, vid incheckningen fick jag veta att det kostar en tusenlapp till att inte resa tomhänt. Och en fralla för 68 spänn? Det är fan inte konstigt att man alltid försöker slå ut/säkra flygplatser först när kriget hänger i luften. Oljekonflikter i all ära, men om man verkligen vill tjäna pengar ska man belägra Robert’s Coffee på Terminal 2. Om jag ska försöka se något positivt i det hela är det att transporten till Afghanistan omöjligt kan bli värre. Herregud, inte ens robotbeskjutning kan toppa långflygningar med Norwegian. Vänta, Försvarsmakten lär ju inte direkt ha degat för en förstaklassbiljett med British Airways, det blir nog lågprisbolag som vanligt och det skulle ju kunna betyda att jag får åka med... NEEEEJ!

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *