Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Bildkalas…

admin

Igår var det fest. Eller ja, fest var väl att ta i. Men vi firade min kära flickväns födelsedag. Som vanligt hade jag gjort min specialtårta: en fyralagers choklad- och vaniljkrämstårta med grädde och jordgubbsströssel. Det bästa med att göra den typen av högkaloritårta åt henne är att hon blir mätt satans snabbt vilket ger mig lejonparten av kalaset.

Det var för övrigt en mycket bra dag igår med pistolträning på schemat. En varm och hjärtlig instruktör kan lyfta även det mest monotona skjutande och jag kände verkligen att jag förbättrade mitt skytte en hel del. Idag fortsatte vi med vapenövningar med full utrustning och både pistol och AK:n (automatkarbinen). Det gick också över förväntan för min del. Kanske hade jag för låga förväntningar på mig själv i och för sig, för det var ju inte så att jag vaknade upp som en Navy SEAL imorse, men jag får ändå vara nöjd med en dag som varit tuff, inte minst fysiskt. Det är en jävla massa kilon som ska lyftas och transporteras fram och tillbaka i intensiva ruscher medan man samtidigt måste tänka på att kunna träffa det man siktar på. Inte alltid så lätt som det låter. Solen gassade ju vilket är rena döden för mig som har lite värmeproblem. Å andra sidan blir man ju inte helt nöjd med vädret som gällde på vägen hem från jobbet... Efter regn kommer solsken sägs det ju. Jag vill fan vända på steken. Efter solsken kommer tamejfan alltid regn...

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓