Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

It's in the game…

admin

En strålande dag. Efter en lång och skön sovmorgon mötte jag och sambon upp en av mina bästa kompisar och hans flickvän för en omgång av min nya passion: Lasergame. Nördigt kan tyckas, inte minst eftersom jag försöker tillämpa allt jag lärt mig i Försvarsmakten vilket ofta leder till att jag blir skjuten, men roligt som satan. Vi funderar numera på att göra det här till en vana. Tjugo minuter i den lokalen och man kommer ut svettig och sliten som efter ett pass på gymmet. Detta följdes upp med ett par timmars ytterligare träning i form av en löptur och styrketräning tillsammans med polaren.

Väl hemma blev det nachotallrik med kyckling, ett par frilansjobb och sedan research i en av de frågor jag funderar mest på just nu: vilken kamera jag ska köpa. Nikon D7000 eller Canon 7D? Jag har ju Nikonsystem sedan tidigare, men samtidigt verkar 7D vara så ofattbart grym att jag egentligen vill byta system helt. Inte minst med tanke på vart jag ska åka. Min plan är att fotografera och filma mycket i Afghanistan, och det är ju inte direkt så att jag planerar att återvända dit lite då och då om nu bilderna inte skulle bli bra. Visst hänger det egentligen på fotografen, men vädertätning och så vidare är ju faktiskt faktorer där kamerans kvalitet spelar roll.

Nu väntar tvättstuga och söndagsmys framför tv:n innan utbildningen kickar igång igen.

Personlig blogg

Som så många andra är jag på väg till Afghanistan. Men det här är inte en blogg om vilda äventyr i fjärran land, om eldstrider, om att slåss för sitt liv. Det här är en blogg om allting annat. Om saknad. Känslor. Rädsla. Tristess. Glädje. Om allt man lämnar hemma när man åker. Om vad du som åker kommer att möta och du som blir lämnad kvar borde få veta. Jag hoppas du finner min resa intressant.

Vill du kontakta mig gör du det på iskugganavhindukush(at)hotmail.com

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓