Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Min enda fråga inför Folk och Försvar 2021

inifransett

Så startar återigen den nu klassiska totalförsvars och säkerhetspolitiska konferensen Folk och Försvar. Denna gången inte i Sälen utan digitalt men ämnena och programmet är lika intressanta som alltid.

Den enda fråga som jag skulle vilja ha svar på är vem som skall hjälpa ett angripet Sverige när vi inte är med i någon försvarsallians med större militär tyngd? Skall Finland, EU eller ingen alls göra det? Att få ett tydligt svar på den frågan tycker jag är oerhört viktigt för oss som förväntas gå i strid för rikets frihet

Jag avstår här att kommentera de marina frågorna utan hänvisar till nedanstående text av Niklas Wiklund.

https://folkochforsvar.se/content/hoga-forvantningar-pa-marinen-men-tillvaxten-uteblir/

GMY

Håkan

 

Adenviken 20090613
DreamH från Panama var det första fartyg från WFP att eskorteras av ME01.
Försvarsmakten har erhållit en anvisning angående en marin insats i Somalia (EU NAVFOR OP ATALANTA) av Regeringskansliet (Försvarsdepartementet). Insatsen skall inledas i maj 2009 och vidmakthållas under fyra (4) månader i insatsområdet.
Foto: Johan Lundahl/Försvarsmakten/CombatCamera

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författare är förvaltare Håkan Lindberg.
Tjänstgör på Marinbasens stab och är ordinarie ledamot i Kungliga örlogsmannasällskapet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *