Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Varför bloggar jag egentligen?

inifransett

Det finns fyra anledningar som driver mig.

  1. Avsikten med mina texter är inte att läsaren skall hålla med. Avsikten är att läsaren skall fundera och göra egna reflektioner.
  2. Det finns ett oerhört behov av totalförsvarsupplysning i detta riket. Kunskapen är låg och men har inte med värnpliktens varande eller icke-varande att göra. Den som gjort värnplikt tenderar tyvärr att tro att allt är som när denne gjorde GU.
  3. Det finns ett behov av en levande försvarsdebatt på flera plattformar. Antalet försvarbloggar har minskat rejält men jag tycker trots det att det är ett bra format för debattens förande parallellt med  t.ex twitter.
  4. Jag behöver få utlopp för tankar och ideer. Sålunda ett helt själviskt syfte.

GMY

Fv Håkan Lindberg

Bilden föreställer Amiralitetspastor Daniel Breimert hållande korum för TU 51.01 på SWENEX 20. Foto Försvarsmakten

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författare är förvaltare Håkan Lindberg.
Tjänstgör på Marinbasens stab och är ordinarie ledamot i Kungliga örlogsmannasällskapet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *