Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kvinnors militära karriär

inifransett

Nu börjar jag jag verkligen undra om det längre är så att det är männen som bromsar kvinnors karriärer inom FM. Jag upplever fler och fler exempel där kvinnliga kollegor inte tar chanser de får när det gäller chefstjänster och andra tjänster som anses som kvalificerade och krävande. Inget fel i att stanna längre i befattning men klaga då inte på att ni inte får ökat ansvar och därmed höjd lön när ni inte tar chefsbefattningar mm.

För helvete kvinnor ta för er! Rör ni inte på er i befattning och nivå blir ni överkörda!

Bli inte det, gör karriär!

 

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

2 kommentarer

 • Johan 12 augusti 2020 23:53

  Precis så! Har så många kvinnliga kollegor som vägrar söka nivåhöjande utbildning (major/överstelöjtnant), oftast för att de inte vill lämna förbandet. Senast nu i vår. Kollegan fick ett ultimatum: läs högre utbildning och vi gör en plan för dig att bli sektionschef i förbandsledningen. Läs inte högre utbildning och du får istället byta till specialistofficersrad eftersom du nu stoppar upp för yngre kollegor som behöver din rad för sin karriär. Kollegan tackade vänligt med bestämt nej, fick sin nya tjänst och går nu och svär för att förbandschefen hotar att degradera henne och "tvångsförflyttat henne". Kvinnor: Sök utbildningen, ni både rekommenderas av era chefer att göra det och ni kommer garanterat få förtur om ni konkurrerar med en man med liknande kval. (enl FM jämlikhetsplan). Annars går det inte att gå och snacka skit om hur era manliga kollegor springer före. Alla måste vi upp till Gasverket i Stockholm och göra våra hundår innan vi får bli stabschef, bataljonchef och skolchef ute på bygdeförbanden. Finns inga genvägar.

  • inifransett Johan 14 augusti 2020 19:57

   @Johan
   Helt riktigt! Själv bromsa, själv skylla. Inte på någon annan.
   Håkan

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *