Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Jägarregemente som krigsförband.

inifransett

Detta blir den sista delen i min utmaning och detta rör underrättelse-, jägar-, säkerhets-, militärpolis- och telekrigssförband.

Min definition av ett jägarförband är en enhet som opererar bakom fiendens linjer och kan lösa både strid och informationsinhämtning. Eftersom underrättelser är bearbetad information och data så räknar jag inte en jägarskvadron som ett underrättelseförband utan underrättelser produceras av den stab där information och data bearbetas. UAV funktionaliteten anser jag skall ingå som varsitt kompani i de två jägarregementena med var sina tre jägarbataljoner som jag vill ha. Denna regementsstruktur är till för att kunna underrättelsebearbeta och logistikförsörja DUC över ett större område som t.ex Norrbotten eller MRS. De två telekrigsbataljonerna jag ser framför mig är divisionsförband och skall inte bara kunna ha effekt mot markförband utan även kunna påverka motståndarens helikopter- och attackflygförband.

Vad gäller fallskärmsjägarkompanier så vill jag koppla ett till varje jägarregemente vilket torde bli effektivast ur underrättelseproduktionssyfte eftersom CINS förfogar över SOG för den operativa nivåns behov.

Säkerhetsbataljon och militärpolisbataljon anser jag skall finnas i varje MR med tanke på det mycket stora antalet skyddsobjekt och behovet av ordningsförband i en större armé.

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *