Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Inbjudan till debatt.

inifransett

Kungliga Örlogsmannasällskapet inbjuder personal i marinen från rekryt till förvaltare/kapten att skicka i artiklar på ämnet ”Varför behöver Sverige en stark marin och vad behövs”

Jag anser att dylika uppmaningar till att skriva artiklar är oerhört viktiga för att vi skall kunna argumentera varför vi skall ha en marin. Argumentet att marinen behövs för att skydda vår sjöfart och som en konsekvens av det vår försörjning verkar inte bita riktigt så här finns ett behov av nya infallsvinklar.

Detta är en bra möjlighet att få sin röst hörd även från de lägre nivåerna i Marinen så skriv ner era tankar, strukturera dem och skicka in. Om inte annat så för att få utlopp för frustration över sakers varande så har ni faktiskt agerat för en förändring och kan säga att ni inte bara har synpunkter utan även för fram dem i ett konstruktivt forum.

Ett litet tips. Titta i huvudsak framåt. Låt inte backspegeln bli så stor så att den skymmer framrutan. Det blir svårt att köra rätt om den gör det.

Detaljerna framgår av nedanstående länk.

https://www.koms.se/varfor-behover-sverige-en-stark-marin/

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *