Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Tala med dem som gått OP/SOFU; inte om dem!

inifransett

Nu har förvaltaren av Guds nåde surnat till lite och beordrar härmed uppställning på backen.

Förvaltaren nu nämligen rätt trött på allt negativt som skrivs på sociala media om utbildningen på  Officersprogrammet(OP) och Särskild Officersutbildning(SOFU). Att det finns utvecklingspotenital är nog alla överens som men börja för böfvelen diskutera med dem som gått där vad de tycker istället för att hela tiden berätta hur bra det var förr. Det lär inte bli fler sökande till OP/SOFU om det hela tiden sågas i diskusssioner utan att det positiva också framhävs.

Jag ser en framtid med kollegor som har ett lite större utfallsrum när det gäller det taktiskt/operativa innovativa tänkandet än den tidigare gängse NBO-officeren(som egentligen var en specialistofficer med dagens mått) Att det sedan finns för lite praktik under utbildningen det är helt klart men beakta nedanstående faktorer när ni diskuterar officersprogrammets varande.

  • Att en individ växer med uppgiften vilket är en synnerligen viktig parameter i detta.
  • Att snabb karriär i början är viktigt för självkänslan och därmed kvarstannandet.
  • Att de f.d OP/SOFU-elverna efter ca 10 år på förband kommer att själva börja påverka förbättrandet av den utbildning de själva de är sprungna ur. D.v.s låt systemet sätta sig och låt dem som är inne i det förändra det efter deras egen erfarenhet.
  • Hur tror ni någon som hela tiden får sin utbildning som denne är stolt över ifrågasatt? Nu har vi det system vi har och nu skall vi fila till det men vi gör det i konstruktiv anda.

Nu har jag skällt klart på er. Nu skall ni tala med era kollegor som gått OP/SOFU och diskutera med dem och inte om dem. Då stannar de kvar och vi kan bygga stridseffekt tillsammans.

GMY

En halvförbannad Håkan.

 

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *