Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Helt efter men konservativ som jag är så….

inifransett

Detta med att uttrycka sina åsikter i form av en blogg verkar lika modernt idag som att driva fartyg med kol. I vilket fall så kommer jag nog att fortsätta att stånka på med att skriva här tills FM lägger ner detta med bloggar. Det har skett en rejäl upprensning av antalet bloggar hos FM vilket är mycket bra. Har inte en blogg uppdaterats på ett år anser jag att den skall tas bort. Inaktuell information ger bara dåliga signaler.

När vi ändå är inne på ämnet med kommunikation tycker jag FMs nya kampanj är bra men efter denna behövs det mer riktade kampanjer mot de olika stridskrafterna och de olika personalkategorierna och då främst sjömän/soldater och officerare(OF) Det är dessa kategorier vi behöver ha in och min erfarenhet är att folk söker inte till FM eller som vissa tror till en funktion. Jag tror att folk vill antingen vara i skogen, till sjöss, i skärgården eller hålla på med sådant som flyger. Efter att de bestämt sig för det tittar de på var de vill bo och sedan söker de. Min erfarenhet är att tjänstegren eller truppslag är sekundärt men stridskraft och ort primärt.

 

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *