Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Det borde inte ha blivit kaka över.

inifransett

Idag så har jag bjudit mina kollegor på egenhändigt gjord mjuk kaka. Detta för att fira att det idag var 30 år sedan undertecknad ryckte in i Kungl. Flottan. Jag hade gjort rejält med kaka men det blev en del över. Varför det kan man undra? Var kakan inte god eller var det något annat? Det finns en enkel förklaring. Vi är helt enkelt inte tillräckligt många som jobbar på den enheten där jag sitter eller på hela SSS för den delen.

Att personalraderna på SSS är uppfylla med kompetent folk är en förutsättning för hela materiel-, förbandssättnings- och utbildningsprocessen. Utan ordentligt bemannade funktioner för utveckling, utbildning och övning så kan man ösa in massor med pengar men det kommer inte att gå särskilt fort att expandera marinen ändå trots ekonomiska medel.

Jag anser att för att säkra tillgången på personal så behöver vi minska klyftan i inkomst mellan personal på insatsförbanden och på SSS och då gällande både sådan på bemanningsuppdrag och dem som blir fast anställda på SSS.

En lämplig åtgärd vore att använda verktyget tillfällig avlöningsförstärkning(TAF) för dem som är på bemanningsuppdrag med en summa om 2000 kr första året, 2500 kr andra året och 3000 kr vid ett tredje år. Detta skulle i viss mån kunna lindra tappet i inkomst när man går från insatsförband till SSS. Vid återgång till hemförbandet upphör sedan denna TAF.

För att få personal till de fasta militära tjänsterna föreslår jag en generell inplacering på 5000 kr och för tekniker 7000kr. Detta gör även det att skillnaden mellan årsinkomsten på ett insatsförband och på SSS  minskar rejält vilket skulle göra SSS attraktivt.

Givetvis behöver då hela officerskollektivet på SSS få höjda löner över en 5-årsperiod för att komma upp i samma nivå som de nya men när den processen är klar tror jag att SSS kan attrahera den personal skolan behöver.

GMY

 

 

 

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författare är förvaltare Håkan Lindberg.
Tjänstgör på Marinbasens stab och är ordinarie ledamot i Kungliga örlogsmannasällskapet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *