Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Brandtal.

inifransett

Idag har jag träffat tjänstegrenens rekryter som nu är inne på slutet av deras befattningsutbildning. Mitt föredrag syftar till att ge dem en bild av de mycket stora utvecklingsmöjligheter som finns i FM. De viktigaste budskapen är att det finns väldigt många vägar framåt inom FM och att när de börjar fundera över sitt val av  väg så skall de tala med oss äldre så att vi kan guida dem rätt både för att FM skall få ut mesta möjliga ur dem och att de själva skall vara nöjda.

Just detta gäng var ett oerhört bra gäng, de gav verkligen energi. Jag gick därifrån med mycket tillförsikt över tjänstegrenens framtid.

Flera av dem hade redan tankar på SOU eller OP. Min rekommendation är att jobba minst två år och sedan välja vilken väg att gå. Det finns både möjligheten att specialisera sig som GSS eller SO. Göra en chefs/stabskarriär som OF eller att kombinera det militära med det civila genom ROU.

Något som jag anser är viktigt är att individen känner att det finns någon som har en plan för vederbörande. Det är inte särskilt svårt eftersom man vet att planen kommer inte att hålla till 100% men det är viktigt ändå för att ge individen motivation.

 

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *