Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En rolig överraskning.

inifransett

Något som jag verkligen uppskattar med  mitt arbete är att om man lägger ned det där lilla extra och jobbar lite hårdare kan det reslutera i att man få en fin medalj att bära.  I den gångna veckan erhöll jag Svenska Flottans Reservofficersförbunds förtjänstmedalj i silver för mitt engagemang för Marinens reservofficerare.

Jaust detta med att anstränga sig lite extra har för mig varit framgångsfaktor för bra karriär och löneutveckling. Vissa kallar detta i nedsättande ordalag för  ”karriärtid” Att se ner på någon som anstränger sig lite extra utan att få arbetstid för det tycker jag är riktigt dåligt. Individer väljer själva hur mycket de vill lägga på jobbet utöver ordinarie arbete och man skall inte ha synpunkter på om någon anstränger sig lite extra för Kungl.Flottan anser jag.

Eller för att citera en känd pensionerad kommendör: I Flottan är överprestation lika med normalprestation.

Det citatet får läsaren tolka som den vill men för mig personligen stämmer det bra. Förövrigt är medaljen den absolut snyggaste jag blivit tilldelad hitintills. Stort tack till SFRO!

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *