Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fler ekonomer till FM!

inifransett

Så nu finns det äntligen lite tid att skriva på bloggen. De senaste veckorna har varit intensiva med att skriva utvecklingsplaner, besöka Finska Sjökrigsskolan, förbereda lektioner och lite ekonomi och verksamhetsplanering.

Det där sista låter ju vansinnigt trist men det är faktiskt ett otroligt smidigt och bra system vi har på enheten. Jag har järnkoll på mina konton och det går att hantera förändringar i budgeten väldigt snabbt och smidigt. Jag är innerligen tacksam över vår enhetsekonom L. som lyckats få detta med ekonomi både begripligt, lätthanterligt och t.o.m roligt. Hon gör förmodligen ett helvetiskt jobb som jag inte ser men är det något jag kan rekommendera hela organisationen så är det att tryck civila ekonomer ner  i organisationen till stöd för chefer och övrig personal. Det kommer vi att spara pengar på långsiktigt, tro mig.

 

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *