Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Samarbete med BTH.

inifransett

Idag var det dags för möte på BTH(Blekinge Tekniska Högskola) rörande kommande samarbeten mm. Detta samarbete som jag sedan i höstas är involverad i tror jag mycket på så länge det börjas med små steg och inte med en massa visioner uppe i den tunna luften. Samarbetet genomförs inom pedagogik, undervattensteknik, spelteknik och signalbehandling/elektronik. än så länge på ganska låg nivå förutom inom undervattensteknik där SSS har en medarbetare som forskar på halvtid hos BTH och inom pedagogik där det genomförs gemensamma kurser i hur att skriva ordentliga kursplaner.

Det som är riktigt spännande är att BTH inom något år kommer att starta en högskoleingenjörsutbildning inom undervattensteknik. Den utbildningen berör inte så mycket fartygskonstruktion som annan teknik inom undervattensrobot och dykeri som exempel. En sådan utbildning ser jag som en bra fortsättning för den sjöman som jobbat med ROV eller åkt ubåt några år när de skall ta klivet ut i det civila.

 

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författare är förvaltare Håkan Lindberg.
Tjänstgör på Marinbasens stab och är ordinarie ledamot i Kungliga örlogsmannasällskapet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *