Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Hur &%¤#¤%&¤ svårt skall det vara att begripa…

inifransett

Ett litet tips från Förvaltaren av Guds nåde.

När ni talar om elektromagnetiska sensorers räckvidd så tänk på att det som främst bestämmer denna räckvidd mot ett mål på en viss höjd är höjden på målet och höjden på sensorn. Detta beroende på det sedan jättelänge konstaterade faktum att jorden är RUND!

Det går alltså inte att med en radar  som står 15m upp i luften i Sverige att se när flygplanen lättar från startbanan på flygplatser öster om Moskva eftersom jorden(Tellus) råkar vara rund och vi har en radarhorisont att ta hänsyn till.

Ett irriterat GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Sjöstridsskolan.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *