Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ibland så fungerar faktiskt saker som de skall.

inifransett

Var på övningsplaneringsmöte i veckan. Till det hör det faktum att när Gud skall straffa en flottist så ger han vederbörande ett markförband vilket har hänt mig just nu. Det som skulle vara en lätthaterlig tropp blev istället en förstärkt pluton.

Detta för ju med sig en viss logistisk utmaning och det är då man inser hur lätthanterliga sjöstridskrafter är, ombord med besättning, ammunution och vapen, bunker och mat och sedan kör man. Inget trassel med förplägnad, bränsle, förläggning, bevakning, transportledning mm där inte.

Då var det oerhört skönt när logistikfunktionen på Marinbasen ställer sig upp och säger att denna logistiken tar vi hand om, det är vårt jobb. Då gläds sjöofficeren vill jag lova; tack MarinB för en riktigt professionell attityd!

GMY

Håkan

Personlig blogg

Bloggen behandlar utbildnings-, organisations- och personalfrågor främst ur ett marint perspektiv.
Författaren är förvaltare och jobbar på Marinbasen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *