På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – kompanichef

Inblick på P 4

Hej Daniel, kompanichef på Noraskog pjäskompani, vad gör du på jobbet – egentligen?

Sedan ett knappt år tillbaka ansvarar jag för att återstarta artilleriutbildning i södra Sverige. Det innebär i praktiken att jag i dag är kompanichef på Noraskog kompani som är ett nyuppsatt kompani på P 4. Kompaniet kommer i sommar få sina första värnpliktiga och i och med det är artilleriutbildningen igång. Mina jobbdagar ser väldigt olika ut just nu där allt mellan att bära skrivbord, fundera över hur man avdelar en korridor Corona-säkert, personalplanering på lång och kort sikt, inläsning av reglementen och handböcker till att ta emot nya officerare och soldater och en hel massa andra saker ingår. Jag räknar med att efter semestern övergå till lite mer klassiska kompanichefsuppgifter såsom planering av kommande verksamhet och inte minst att följa upp kollegor och soldater under utbildning.

Vad krävs för att ha din befattning?

Formellt sett behöver du vara kapten för att inneha min befattning men jag tror att min erfarenhet från ett flertal andra chefsbefattningar och inte minst utbildningen till major gör att ledningen av uppstarten av en ny funktion på regementet går lättare. Om jag bortser från de formella kraven behövs ett rejält mått med driv, framåtanda och nytänkande! Artilleriet i södra Sverige omlokaliserades 2005 från Kristinehamn till Boden och nu behöver vi tillsammans med A9 i Boden återuppbygga en hel del kunskap och erfarenheter som legat i träda ett bra tag. Jag är artilleriofficer i grunden och tjänstgjorde vid omlokaliseringen på dåvarande A9 i Kristinehamn vilket gör att jag har erfarenhet från artilleriet men inte minst många kontakter kvar inom funktionen vilket underlättar mitt arbete på kompaniet idag.

Har du någon dold talang?

Jag frågade min fru vad hon tyckte jag hade för dold talang och hon svarade…..”det skulle väl vara städning då”…..jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det men visst tycker jag faktiskt att det är en helt okej syssla att städa….då får jag det som jag vill ha det på en gång. Jag inbillar mig även att jag är ganska duktig på att laga mat så länge jag slipper laga efter recept vilket jag tycker är lite för tråkigt.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *