På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – chef Hr-avdelningen

Inblick på P 4

Hej Lina, chef för Hr-avdelningen, vad gör du på jobbet – egentligen?

Min ordinarie vecka består av många möten. Min familj har slutat fråga vad jag gjort under dagen för det sammanfattas ofta med ”suttit på möten”. I mina uppgifter ingår att ta emot, samordna, fördela, prioritera och följa upp uppgifter som kommer till HR-avdelningen, exempelvis stöd till chefer i personalärende, rekryteringsfrämjande åtgärder, viss utbildningsverksamhet och stöd i arbetsmiljöfrågor. Som officer har jag även andra uppgifter, som att upprätthålla personliga färdigheter för att vara duktig i min krigsbefattning.

Mycket tid läggs just nu på att utveckla P 4:s Arbetsgrupp Likabehandling där vi jobbar med många viktiga frågor för att se till att P 4 är i framkant och en bra arbetsgivare även när det kommer till mjuka frågor.

Bästa arbetsuppgiften är, förutom fysisk träning, att jobba med alla medarbetare som varje dag gör min dag rolig och mer givande.

Vad krävs för att göra ditt jobb?

Erfarenhet av organisationen, flexibel och tillmötesgående. Jag som officer på en HR avdelning måste också ha en gnutta ödmjukhet för den kompetens som finns och komplexiteten i att sammanfoga civil och militär kunskap.

Vilken dold talang har du?

Jag målar, tyvärr inte så mycket på tavla och papper just nu utan det blir mer stora penseldrag på huset ute och inne.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *