På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – bataljonsdriftledare

Inblick på P 4

Hej Hartvig, bataljonsdriftledare på Skaraborgs regemente, vad gör du på jobbet – egentligen?

Jag arbetar på Krigsförbandsenhetens stab, det är där jag utgår från i mitt dagliga arbete. Det är få dagar som jag faktiskt sitter på kontoret, utan de flesta dagar är jag ute i verksamheten och stöttar olika utbildningar. För tillfället stöttar jag förband i Skaraborgsområdet och från södra Sverige i utbildning av deras sambandsenheter. Det är sambandsenheterna som ser till att de olika förbanden har telefon och datakontakt med varandra, det vill säga att vi bygger upp vårt eget nät. Om några veckor står jag och installerar vårt ledningsstödssystem i ett av våra stridsfordon eller i en av våra stridsvagnar. Min arbetsuppgift är att vara sambandschefens verkställande enhet och jag är krigsförbandets IT/telesupport. Det är mitt ansvar att se till att alla sambandsrelaterade ärenden flyter på så bra som möjligt. Ingen dag är den andra lik och det är så det behöver vara! Det är en omväxlande befattning med mycket möjligheter till personlig utveckling.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

För att kunna ha min befattning så måste du ha genomfört en militär grundutbildning, helst med inriktning mot ledning/samband med det går att ha läst annat också. Det är också bra om man har gått lite civila kurser med inriktning mot IT-system samt att du tycker om att jobba med människor då du i slutändan erbjuder en tjänst för förbandet. Utöver detta så bör du ha ett genuint teknikintresse, en vilja att utvecklas och förstå hur saker hänger ihop. Listan med militära kurser du kan läsa också är lång.

Har du någon dold talang?

Något som få vet om mig är att jag kan spela saxofon och spelade i en paradorkester under min högstadieperiod!

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *