Hej Olle, Instruktör på granatkastarpluton, vad gör du på jobbet – egentligen?

Det här är min första vecka på plats på plutonen efter min utbildning till specialistofficer så allt har inte satt sig ännu. Just nu är jag med och stöttar i utbildningen av våra värnpliktiga medans jag, med ett glatt humör, rättar in mig i befälslaget på plutonen som det senaste tillskottet! Om någon vecka kommer jag starta instruktörskursen för att bli instruktör på granatkastarpansarbandvagnen där jag sedan kommer hjälpa till att utbilda besättningar och hjälpa grk-systemet in i framtiden.
Vad krävs för att kunna ha din befattning?
På granatkastarpluton har vi ett inofficiellt antagningskrav som säger att 1) du ska kunna knyta dina egna kängor, 2) du ska kunna andas på egen hand och 3) du ska kunna räkna till fem på en hand.
Skämt åsido, så har jag har jobbat på granatkastarplutonen sedan 2014 och kände att jag ville vara kvar. Därför beslutade jag mig för att söka till specialistofficersutbildningen där jag har fått möjligheten att både utöka min pedagogiska kompetens men, givetvis, också kompetens i mitt valda specialistområde.
En av de viktigaste egenskaperna för att jobba med granatkastarsystemet är att du ska, oavsett om du är soldat eller officer, kunna tempoväxla från 0 till 110 under en sekund när den indirekta elden behövs eller när en omgruppering är nödvändig för att fortsätta stödja den mekaniserade bataljonens anfall!
Har du någon dold talang?
Nej, ”dold” talang är inget jag kan känna igen, men några av mina starkare sidor är lätt min pasta Carbonara, långhållsskytte, samt gräva pjäsgropar!
Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen visar vi vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar.