På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – instruktör på granatkastarpluton

Inblick på P 4

Hej Olle, Instruktör på granatkastarpluton, vad gör du på jobbet – egentligen?

Det här är min första vecka på plats på plutonen efter min utbildning till specialistofficer så allt har inte satt sig ännu. Just nu är jag med och stöttar i utbildningen av våra värnpliktiga medans jag, med ett glatt humör, rättar in mig i befälslaget på plutonen som det senaste tillskottet! Om någon vecka kommer jag starta instruktörskursen för att bli instruktör på granatkastarpansarbandvagnen där jag sedan kommer hjälpa till att utbilda besättningar och hjälpa grk-systemet in i framtiden.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

På granatkastarpluton har vi ett inofficiellt antagningskrav som säger att 1) du ska kunna knyta dina egna kängor, 2) du ska kunna andas på egen hand och 3) du ska kunna räkna till fem på en hand.

Skämt åsido, så har jag har jobbat på granatkastarplutonen sedan 2014 och kände att jag ville vara kvar. Därför beslutade jag mig för att söka till specialistofficersutbildningen där jag har fått möjligheten att både utöka min pedagogiska kompetens men, givetvis, också kompetens i mitt valda specialistområde.

En av de viktigaste egenskaperna för att jobba med granatkastarsystemet är att du ska, oavsett om du är soldat eller officer, kunna tempoväxla från 0 till 110 under en sekund när den indirekta elden behövs eller när en omgruppering är nödvändig för att fortsätta stödja den mekaniserade bataljonens anfall!

Har du någon dold talang?

Nej, ”dold” talang är inget jag kan känna igen, men några av mina starkare sidor är lätt min pasta Carbonara, långhållsskytte, samt gräva pjäsgropar!

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen visar vi vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *