Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – driftstödjare lednings-& sambandssystem

Inblick på P 4

Hej Sebastian, driftstödjare lednings-& sambandssystem, vad gör du på jobbet egentligen?

Jag stöttar garnisonen med teknisk tjänst gällande ledningssystem. Då jag är ny på Teknisk Avdelning är det i nuläget viktigt att jag skaffa mig själv rätt kompetens genom att gå systemutbildningar och ta in erfarenheter. Vi är också inne i införanden av nya ledningssystem på bred front där införandeplanen kan påverkas av både leveransförseningar av delsystem samt såklart Covid-19 vilket genererar omplaneringar för att lösa allt så smidigt som möjligt. Det är även viktigt att bygga upp kontaktnätet för att snabbt identifiera problem och lösningar; idag går mycket tid åt till att söka reda på kunskap och personer. En annan viktig del av mitt arbete är att stötta förbandens tekniska chefer för att avlasta dem samt både samla och sprida den totala systemkunskapen.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Förutom de formella utbildningarna så krävs flexibilitet och ett genuint teknik- och människointresse. Då det finns flera sätt att lösa saker på är det viktigt att ha förmågan att identifiera problem, även på längre sikt, och staka ut en plan för att lösa dessa. Exempelvis kan ett utbildningsbehov behöva identifieras innan behovet märks på förbandet. Ofta är lösningen att gå djupare utbildning själv för att sedan ge riktad utbildning lokalt i Skövde. Jag tycker även att det är viktigt att ha ett bredare perspektiv på uppgiften, soldaten längst ut på linan bryr sig inte om ifall det är ett konfigurationsfel i servern eller om det är generatorn i stridsvagnen som gör att denne inte kan verka och det är slutligen denna verkan som måste vara i fokus.

Har du någon dold talang?

Jag har talangen att veta att oavsett hur mycket datorkunskaper en individ besitter kommer det stora flertalet frågor från omgivningen i slutändan ändå beröra Excel.

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen visar vi vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar.

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *