Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En arbetsgivare – 1000 befattningar – förbandsekonom

Inblick på P 4

Hej Camilla, förbandsekonom, vad gör du på jobbet – egentligen?

Jag arbetar som förbandsekonom i regementsstaben och det är vår uppgift att sammanhålla regementets ekonomi för innevarande år samt att vara med i planeringen för kommande års verksamhet och budget.

För innevarande år innebär det till exempel att se till att fakturor hanteras av användarna i tid så att de blir betalda och även belastar rätt verksamhet. Varje månad analyserar vi kostnaderna och jämför med vår planering för att stämma av verksamheten, för att se om det som har planerats har genomförts.

För kommande år innebär arbetet att vi omsätter de styrningar vi får för framtiden och tillsammans med ekonomisamordnarna på enheterna planerar verksamhetens ekonomi så att budget och verksamhet hänger ihop.

Om det ekonomiska arbetet ska fungera krävs det en struktur för ekonomiska flöden, exempelvis behörighetsregister och det är vi på ekonomifunktionen som administrerar det.

Vad krävs för att kunna ha din befattning?

Förutom de formella kraven på ekonomiutbildning/högskoleutbildning inom ekonomi är det en tillgång att vara nyfiken och intresserad av vad de olika enheterna har för verksamhet eftersom vi arbetar med alla enheter på regementet. Kommer man som jag från den civila arbetsmarknaden så är Försvarsmakten en helt ny värld.

I övrigt så består många av mina arbetsuppgifter av administrativ karaktär så det underlättar att gilla struktur och ordning och reda.

Har du någon dold talang?

Tveksamt om det klassas som en dold talang men efter 18 år inom ostbranschen kan jag en hel del om ost. Vill ni ha äta ost till champagne eller annat mousserande vitt tipsar jag om att prova Hushållsost!

 

Alla medarbetare i Försvarsmakten har ett gemensamt uppdrag att bygga och upprätthålla vår militära förmåga. Vi har olika roller och kompetenser som tillsammans bidrar till ett starkare försvar. På bloggen kommer vi under året visa vilken bredd av arbeten som finns hos oss på regementet. Såväl militära som civila befattningar

Personlig blogg

Välkomna till Skaraborgs regementes, P 4, blogg. På denna sida kommer du att få en inblick i regementet och kan följa vår verksamhet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *